Duyuru

Jahjaga: Hukuk Üstünlüğü Önceliğimizdir

Kosova Haberleri

  /   250   /   10 Mart 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga bugün AB’nin Göç, İç ve Devlet Konuları Komiseri Dimitris Avramopoulos’u kabul etti. İkili görüşmede,  vize muafiyeti diyalogu, yasadışı göç, hukuk üstünlüğü ve Kosova’nın bölge örgütleri ile uluslararası güvenlik örgütlerine üyeliği ele alındı.


Cumhurbaşkanı jahjaga, Kosova kurumları ve vatandaşlarının önceliğinin hukuk üstünlüğü, yolsuzluk ve organize suçla mücadele ile ülkenin istikrarlı ekonomi kalkınması olduğunu belirtti.


Jahjaga aynı zamanda Kosova kurumlarının vize muafiyeti kriterlerini yerine getirmekte kararlı olduğunu belirterek,  tüm vatandaşlar için önceliğin Avrupa Birliğine katılımı olduğunu söyledi.


Kosova vatandaşlarının AB ülkelerine yasadışı göçünden de söz ederken Jahjaga,  bu olumsuz belirtinin önlenmesinde kurumların somut tedbirler alındığını açıkladı.


AB’nin Göç, İç ve Devlet Konuları Komiseri Dimitris Avramopoulos ta yasadışı göçün önlenmesinde ve vatandaşlarla doğrudan diyalog kurmaktaki angajeliği nedeniyle Cumhurbaşkanı Jahjaga’yı  takdir etti. Avramopoulos,  Kosova’nın Avrupai perspektifinde sağlam adımlarla ilerlemekte olduğunu  ve vize muafiyetinin sağlanması için tüm kriterlerin yerine getirilmesini beklediğini ifade etti. Yunanlı yetkili, Brüksel’e Kosova’da ilerleme konusunda iyimser döneceğini de sözlerine ekledi. 

  

Yorumlar