Duyuru

Thaçi: Kosova, Japonya’ya Var Olan Borçla Üstlenecek

Kosova Haberleri

  /   351   /   13 Mart 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi bugün Japonya’nın Avusturya, Kosova ve Makedonya Büyükelçisi Makoto Taketoshi’yi kaul ederek, iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi imkanlarını görüştü.


Thaçi bu vesileyle, Büyükelçi Tajetoshi’ye  gerek siyasi gerek te ekonomi ve kültür alanında  bağımsızlığın  ilanından bu yana Japonya’nın Kosova’ya sunduğu desteği için teşekkür etti.


Kosova ve Sırbistan arasında diyalog sürecinde kaydedilenlerden de konuşurken Başbakan Yardımcısı Thaçi,  diyalog bölümünün Japonya’ya var olan borç konusu da olacağını ve iki ülke arasında ilişkilerin bozulmaması amacıyla Kosova’nın kendine düşen borç bölümüyle üsteleneceğini söyledi.


Japonya Büyükelçisi Taketoshi,  bu kabul için teşekkür etti ve Japonya devletinin Kosova için öngördüğü projelerden bilgi verdi.

 

Taketoshi, bu projelerin İpek ve İstog’ta teknik yardıma ve her yıl Kosova’dan bir öğrencinin Japonya üniversitelerinde tam eğitiminin finanse edilmesine ait Eğitim Bakanlığıyla yapılan projeler söz konusu olduğunu açıkladı. 

  

Yorumlar