Duyuru

Jahjaga: 2014 Yılı Kosova için İyi Bir Yıl Değildi

Kosova Haberleri

  /   431   /   13 Mart 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova’da Diplomatik Kor’a düzenlediği geleneksel kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, erken seçimler, kurumsal çıkmaz,  illegal göç ve diğer olumsuz gelişmeleri sayarak Kosova’nın iyi bir yıl geçirmediğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga konuşmasında diğerleri arasında şöyle dedi:
“Bu gayri formal toplantıya size hoş geldiniz demek, büyük bir onurdur. Bu gibi bu tür bir fırsatta Kosova’nın konsolidasyonu ve daha da güçlenmesi, dostluklarımız ve ortaklıklarımıza dair sizin desteğiniz ve temsil ettiğiniz ülkelerinizin desteklerinden dolayı teşekkür etmem gerekir.  Bu gece bize ABD-nin Belgrat Büyükelçisi Kirby de dahil oldu ve bize dahil olduğundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Sizi burada yanımızda görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Sizin de şahit olduğunuz gibi geçen yıl bizim için iyi bir yıl değildik. Erken seçimler,  uzun süreden ve bileşik süreçten sonra  Hükümet’in kurulması, illegal göç dalgası gibi geçen seneden bu seneye intikal eden ağır gelişmeleri saymak gerekir. Gelişmişliğimizdeki acılar, Kosova kurumlarına baskılar düzenleyip Kosova vatandaşlarının ve dış ülkelerde onları destekleyenlerin hüsranını artırmış oldu.” 

Bu tür düşüşlere rağmen Kosova’yı her seferinde daha da güçlüce geliştiğini gördüğünü belirten Jahjaga, yasaların üstün gelmesine ve özünsel değerlere ehemmiyet gösteren Kosova’nın daha da gelişeceğinden emin olduğunu söyledi.

 “Bizleri bekleyen görevlerin yerine getirileceğinden ve önümüzdeki sıkıntılı dönemi atlatacağımızdan hiç şüphem yok. İyi ama bunlar,  tüm vatandaşların evi olan  barış ve özgürlük sever,  demokratik, Avrupa Birliği ve transatlantik toplumla entegre olmayı ve ABD ile daimi dostluğu hedefleyen  Kosova için sevdamızı,  sıkıntıya sokmayacaklar.’’ diye belirten Cumhurbaşkanı Jahjaga,  ortaklaşa olarak birçok başarıların elde edildiğini ve Kosova’nın daha ileriye taşınması için iradenin ve yetenek ile becerilerin mevcut olduğunu ifade etti.  

Yorumlar