Duyuru

Djuriç: Jablanoviç’e Yapılanlar Artık Hiçbir Sırba Yapılamaz

Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   552   /   19 Mart 2015, Perşembe

 Yazdır

  

Sırbistan Hükümetinde Kosova Ofisi Müdürü Marko Djuriç, güçlerini ve istikrarlıklarını ve Sırbistan’ın her zaman Kosova Sırplarının yanında olacağını göstermek için Graçanica’da bugün toplandıklarını söyledi.  Djuriç,  bir mesaj daha vererek,  Jablanoviç’e yapılanların bundan böyle Kosova’da hiçbir Sırba yapılamayacağına işaret etti.


Djuriç, belediyelerin bu ilk çalışma toplantısında nasıl bir kararın alınacağının Belgrat’a bağlı olacağını açıkladı.


Djuriç, “Bugün Graçanica’da gücümüzü ve istikrarlı olduğumuzu göstermek için toplandık. Yıllarca olan birliğimiz bundan böyle de Kosova ile bağlantımız olacak. Buraya,  birleşmeniz ve siyasetinizin önceliklerini tanımlamanız gerektiğini anlatmak için geldim. Sırbistan Hükümeti hiçbir zaman Priştine ve Belgrat arasında müzakereler sorumluluğunu Kosova Sırplarına bırakmayacak.  Aynı zamanda oylarla seçtiğimiz Jablanoviç’e yapılanların artık hiçbir Kosovalı Sırbına yapılamayacağı mesajını vermek için toplandık. Kurumlarda Sırp temsilcilerinin katılımı yüzde 10 olmadıkça bu bizim için kabul edilemezdir” şeklinde konuştu.


Djuriç, Sırbistan’ın Kosova’da Sırp topluluğuna siyasi, ekonomi ve diğer şekillerde yardım etmeye devam edeceğini de ifade etti. 

  

Yorumlar