Duyuru

Jahjaga: Arnavutluk ile Birleşme, Geçen Asrın Fikri

Arnavutluk Haberleri - Kosova Haberleri

  /   414   /   23 Mart 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  İsviçre resmi ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Atifete  Jahjaga verdiği bir demecinde Kosova’nın Arnavutluk ile birleşmesini geçmiş asrın fikri olarak gördüğünü söyledi. Jahjaga Avrupa Birliği üyeliği olmak üzere Kosova’nın şimdi tek bir hedefi olduğunu ifade etti.

İsviçre ziyaretinde bulunan  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, son dönemlerde Kosovalıların kitlesel olarak yasadışı göçü yanı sıra ülkemizin diğer sıkıntıları hakkında da İsviçre medyasına konuştu.

İsviçre’nin “Tagblatt” Gazetesine verdiği demecinde Cumhurbaşkanı Jahjaga, son aylarda Kosova’nın yasa dışı göçlerle sorun yaşadığının doğru olduğunu belirtirken bunun yalnız Kosova’nın değil tüm bölgenin de sorunu olduğunu ileri sürdü.

Göç nedenlerinin genelde ekonomik ve net olmayan Avrupa entegrasyonu perspektifinin olduğunu iddia eden Jahjaga, belli suç çevrelerinin, manipüle edilmiş vatandaşlarımızı manipüle edip kazanç sağlamak için suiistimal ettiklerini anlattı.

Birçok Kosovalı genç tarafından açık bir şekilde ifade edilen, Kosova’nın dahil olacağı büyük Arnavutluk istekleri, sorusu üzere  Cumhurbaşkanı Jahjaga, ülkemizin şimdi başka hedefleri olduğunu bildirdi.

Şimdi artık 21. yüzyılda yaşadığımızdan dolayı geçen yüzyılın fikirlerinin gerçekleşmesi zamanının olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, “Kosova ve vatandaşlarının hedefi Avrupa Birliği’ne entegre olmaktır” dedi.  

Yorumlar