Duyuru

Jahjaga: NATO Kosova’da Suçu Durdurdu

Kosova Haberleri

  /   425   /   24 Mart 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, NATO müdahalesinin başlamasının 16.yılı vesilesiyle yayınladığı bir bildiri ile bu müdahaleyi Kosova’nın bugün özgür ve eşit vatandaşların bir ülkesi olmasına imkan sağladığını değerlendirdi.

 

NATO’nun Sırp askeri ile polis hedeflerine hava saldırıları, barışın korunması, soykırımın durdurulması ahalinin zorla göç etmesi ve Kosova vatandaşlarının yaşamı ile mal varlığının yok edilmesinin önlenmesi amacıyla gerçekleşmiştir. 
Bu saldırılar Kuzey Atlantik İttifakının tarihinde saldırı politikalarına karşı ve sivil ahalinin korunması amacıyla insani bir faaliyeti oluşturmaktadır.

 

Kosova vatandaşları için daha iyi bir yaşam ümidinin getirilmesi başlangıcının olarak kaydedilmekte olduğu NATO hava saldırılarının 16.yılının kaydedilmesinde vatandaşlık değerlerinin korunması ve Kosova’nın bugün özgür ile eşit vatandaşlar ülkesi olmasında kararlılıkla angaje olan ABD, AB ülkeleri ve NATO’ya daimi teşekkürlerimizi belirtiyoruz.

 

16 yıl önce NATO müdahalesiyle kanıtlanan uluslararası dayanışma, demokrasi değerlerinin,  barış ve güvenliğin sağlanmasında, ilerici dünyanın insaniyetliğini göstermektedir.

 

Bu 16. yılda Kosova,  ayrım yapmaksızın dini ve kültürel çeşitliliğe saygının gösterildiği eşit haklı bir toplumun imarında en iyi örnek olduğunu kanıtlamaktadır” deniliyor Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın bildirisinde. 

  

Yorumlar