Duyuru

Thaçi: Sırbistan Savaş Tazminatını Ödeyecektir

Kosova Haberleri

  /   387   /   12 Nisan 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi Lyublana’nın “Delo” gazetesine verdiği demecinde, Sırbistan’ın savaş tazminatını ödemesinin gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Hükümet ve Meclis’in Sırp devletinin Kosova’da özel mülke verdiği zararları telafi etmesine dair yasal adımların atılması ve zararların tespit edilip belgelenmesi için Kosova Demokratik Partisi’nin talebini desteklediklerini söyledi.

Thaçi’ye göre, Sırp ordusu ve polisi tarafından Kosovalıların % 60-nın evleri yanmıştır ve er ya da geç Hırvatistan,  Bosna-Hersek ve Kosova’da soykırım ve savaş suçunu işleyenler faturayı ödemelidirler. Thaçi, bu bölgeyi şiddette başvurup kontrol ettiğinden dolayı Kosova’da, Sırp devletinin bu işlere karıştığını kanıtlamak ve teyit etmenin daha kolay olduğunu söyledi.

Barışma süreci için Sırbistan tarafından Kosova’da savaş zararlarının telafi edilmesinin önemli olduğunu belirten Thaçi, Kosova’nın Sırbistan’dan kayıp kişiler akıbetini aydınlatmasını halen talep ettiği bu dönemde Kosova savaşının  birçok aileler için hala taze hatıralar ifade ettiğini vurguladı.  

Yorumlar