Duyuru

Haradinaj: Protestoyu Camları Kırmak İçin Çağırmadık

Kosova Haberleri

  /   424   /   13 Nisan 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Geleceği için İttifak-AAK Başkanı Ramush Haradinaj, önümüzdeki Cumartesi günü örgütlenecek protestonun vatandaşlar tarafından destekleneceği inancını dile getirdi. Haradinaj, bu protestonun camların kırılması için değil durumun değiştirilmesi için çağırıldığını söyledi.

AAK lideri Ramush Haradinaj, bir bakanın görevden alınması ve ‘Trepçe’ konusunda protestonun yararlı bir araç olarak görüldüğünü belirtti.

Ramush Haradinaj şöyle devam etti:
 “Protesto elektrik enerjisi fiyatının ucuzlamasına,  vatandaşlarımızın haberleşmesiyle ilgili konulara, yani haberleşmede  bir dengenin sağlanmasına, yardımcı olabilir. Bakınız bu konuk Brüksel’den gelmiş ve iki tarafı görmek istiyoruz diyor. Bize alternatif bir ses için imkan sunulmuyor. Örneğin kamu televizyonda ve diğer konularda çok kısıtlamalar var. Desteğe sahip olacağımıza inanıyoruz, protesto Kosova’ya zarar verecek bir şey değil ve protesto camların kırılması için çağırılmaz yani protesto belirlediğimiz hedeflere ulaşmaktır.“ 

İktidarın protestolarla değil oylarla alındığına dair Başbakan Mustafa’nın açıklamalarını yorumlayan Haradinaj, “Mustafa’nın eski sözü” olarak değerlendirdi.

AAK lideri Ramush Haradinaj bu tür yorumları Avrupa Parlamento Başkan Yardımcısı Rainer Wieland ve Konrad-Adenauer –Siftung (KAS) Örgütünün Kosova Müdürü Johanes Ray ile gerçekleştirdiği görüşmede dile getirdi. Haradinaj bu vesile ile konuklara ülkedeki gelişmeler ve bu gelişmelerle ilgili AAK-ın  tutumlarından bilgi verdi.  

Yorumlar