Duyuru

Thaçi: Kosova Terörle Mücadele Ediyor

Kosova Haberleri

  /   337   /   14 Nisan 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi,  Slovenya’nın STA Haber Ajansına verdiği demecinde,  Kosova’da hiçbir zaman köktendinciler ya da İslam teröristlerinin faaliyetine yerin olmayacağını söyledi.


Yakın bir gelecekte Sırbistan’ın Kosova’yı tanıyacağı inancında olan Thaçi,  gelecek yılda Kosova Cumhurbaşkanı adaylığı için hedefinin olduğunu da teyit etti.


Slovenya’ya Cuma günü gerçekleştirdiği ziyareti kapsamında STA Haber Ajansına konuşan Diplomasi Şefi Thaçi,  Kosova’nın şimdiye kadar kararlılıkla köktendinciliği ve İslam aşırıcılığını dikkate aldığını belirtti.


Thaçi, Kosova yetkili makamların geçen yıl Irak ve Suriye’den dönen 100’den fazla kişiyi tutukladığını ve bu “Acımasız ile uzlaşmasız” mücadelenin devam edeceğini vurguladı.


Thaçi, Kosova’nın Parlamentonun bir kararıyla  Nisan sonu Mayıs başlangıcında  savaş suçlarına ait özel bir mahkemeyi kuracağını  belirtti.


Kosova Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi,  “Kosova’nın gizleyeceği hiçbir şeyi yok.  Biz tam destek ve sıkı işbirliğimizi sunduk” şeklinde konuştu. 

  

Yorumlar