Duyuru

Jahjaga: Kosova Aşırıcılıklar Ülkesi Değil

Kosova Haberleri

  /   322   /   26 Mayıs 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Hukuk sisteminin siyasileştirilmemesi gereğini ortaya koyan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, bununla hukuk sisteminin profesyonellik, kişisel bütünlük ve herkes için adalet talep temelinde inşa edilmesine yardımcı olunmasını istedi.

Cumhurbaşkanı bu tür fikirleri hakim ve savcı adaylarının diploma töreninde yaptığı konuşmada dile getirdi. 

Hukuk devletin oluşturulması için Kosova’nın toplumsal ruh gücüne sahip olduğunu göstermek zamanı çattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, bununla da kimsenin hukuk üstünde olmadığını kanıtlamak ve ülkemizin aşırıcılık, organize suçlar ve yolsuzluklar yeri olmadığını anlatmak gereğine işaret etti.

Bundandır günümüzde reformlaştırılmış bir hukuk sisteminin gerekliliğine vurgu yapan Jahjaga, herkesin sorumlu olmasını gerektiren, şimdi artık yeni bir hukuk sisteminin uygulanmaya da başladığını ileri sürdü.

Bununla da ayrıca devlet kurma çabalarımızın doğru yolda olduğunun kanıtlanabileceğini ifade eden Jahjaga, geçiş dönemin sona erdiğini ve şimdi özellikle entegrasyonlar olmak üzere yeni hukuk sistemiyle yeni başlıkların açılmasına imkan sağlanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga hukuk devletinin gerektiği gibi kurulması zamanının çattığını ve kimsenin yasaların üstünde olmadığının kanıtlanması yanısıra ülkemizin aşırıcılıklar ve örgütlü suç ile yolsuzluklar ülkesi olmadığının gösterilmesi iradenin her zamandan daha çok şimdi egemen olduğunu ifade etti.  

Yorumlar