Duyuru

Mustafa: Thaçi 2016 Yılında Cumhurbaşkanı Olacak

Kosova Haberleri

  /   386   /   14 Haziran 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Isa Mustafa, Hashim Thaçi’nin 2016 yılında cumhurbaşkanı olacağını söyledi.
 
RTV 21-e verdiği demecinde Başbakan Isa Mustafa,  Hashim Thaçi’nin cumhurbaşkanı olması için PDK ile LDK arasında daha önceleri bir anlaşmaya varıldığını ve bu sürecin oylanarak gerçekleşeceğini açıkladı.

\"Daha önceleri oylamayla ilgili değişik söylentiler ortaya çıkmıştır,  ancak oylama yapılacaktır ve gereken oyların mevcut olacağından eminim. Anlaşma mevcut ve başka bir şey yok.\" diyen Mustafa, ülkenin yeni seçimlere gitmeyeceğini belirtti. Seçimlerin gerekli olmadığını ve buna asla müsaade etmeyeceklerini anlatan Mustafa, Thaçi konusunun bitmiş bir iş olduğunu iddia etti.

Başbakan Isa Mustafa verdiği bu demecinde Özel Mahkeme’nin kurulmasından da söz ederken Brüksel’in mahkemenin kurulmasını bitmiş bir iş olarak gördüğünü ve şimdi Meclis’e bu işi sonuçlaması kaldığını söyledi.

Mahkeme’nin Kosova Kurtuluş Ordusu’nun savaşını temize çıkaracağını belirten Mustafa, milletvekilleri tarafından Özel Mahkeme’nin oylanmamasının Kosova’yı 16 yıl geriye çevireceğini ve bu yükümlülüğü Birleşmiş Milletler Örgütü’nün üstleneceğini vurguladı.

UNMIK ve EULEX-in yargıdaki işlerini tamamlayamadıklarını belirten Mustafa, Özel Mahkeme taslağından soykırım kelimesinin kaldırıldığını bildirdi.

Bu vesile ile Başbakan Mustafa, Sırp tarafı ile 23 Haziran’da Brüksel’de gerçekleşecek görüşmede telefon kodu, enerji, araç sigortaları, çok önemli konular arasında ise İbre köprüsü üzerindeki “Barış Parkı” ve Sırp Belediyeler Birliği gibi konuların da ele alınacağını duyurdu.

Sırp Belediyeler Birliği’nin icra görevlerine sahip olmasına müsaade edilmeyeceğine vurgu yapan Başbakan Isa Mustafa, Sırp tarafı ile gün boyunca müzakerelerin sürdürüleceğine inanmaktadır.  

Yorumlar