Duyuru

Veseli: Devlet Yaşam ve Özgürlük Önünde Diz Çökmeli

Kosova Haberleri

  /   348   /   16 Haziran 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, demokrasi için mücadelenin aynı zamanda dünyanın daha barışçıl ve daha insancıl hale gelmesi için bir mücadele olduğunu söyledi.


Bu durumda Veseli’ye göre, Kosova vatandaşları uluslararası hukuk bir yandan ve insan hakları demokrasisi arasında ilişkiler zorluğunu iyi tanımaktadır.


Veseli bu yorumunu bugün 2015 yılında Uluslararası Hukuk ve İnsan Haklarına adanan ve Priştine’de düzenlenen Kosova Zirvesinde yaptı.


Veseli, “İnsan hakları bugün dünyada yasadışı hırsı, kibiri, kötüye kullanmaları ve iktidarın siyasi gücünü frenleyen en önemli enstrümanı oluşturmaktadır. Bu şart demokrasidir. 15 yıl önce halkımız bu zorluklar sebebiyle çok kötü bir durumdaydı. Bir yandan halkımız özgürlük hırsıyla devletin klasik egemenliğini tanıyan uluslararası hukukun kurbanı olma riskindeydi, diğer yandan bu hırsın  insan hakları kodunda desteklenme imkanı vardı” şeklinde konuştu.

 

Meclis Başkanı Veseli, Miloşeviç devlet egemenliğinin sert modeline dayanarak kendi toprağını desteklerken,  Batı gene yaşam için insanın doğal haklarının ve özgürlüğünün  devlet haklarından üstün olduğunu net bir şekilde bildirdiğini vurguladı. 

  

Yorumlar