Duyuru

Thaçi: Diyalog Kosova’yı BMÖ Üyesi Yapıyor

Kosova Haberleri

  /   419   /   16 Haziran 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Norveç’in NUPİ-Dış politikalar Enstitüsü’nde verdiği konferansta Kosova’nın dışişleri öncelikleri, terörizm ile mücadele ve Sırbistan ile diyalogdan konuştu. 

Kosova’nın dışişleri politikaları önceliklerinden konuşan Hashim Thaçi, daha fazla ülkenin Kosova bağımsızlığını tanıması ve Lahey Uluslar arası Mahkemesi’nde davanın kazanılması savaştan sonra en önemli konular olduğunu vurguladı. Küresel terörizm ve radikal İslamcılık ile mücadelede Kosova’nın yükümlülüğüne yerine getirmek hazırlığını ifade eden Hashim Thaçi, Balkan’da diğer ülkelerle beraber güvenlik, Rusya’nın rolü, iklim ve diğer konular üzerinde desteği hazırlığını belirtti. 

Kosova’nın Dışişleri Bakanlığı’nın Avro-Atlantik entegrasyonları, Kosova’nın uluslar arası örgütlere üyeliği ve terörizm ile şiddet aşırıcılığı ile mücadele ile çabalarının sürdüğünü belirten Hashim Thaçi, konularla ilgili inceliklerden genişçe konuştu. 
 
Sırbistan ile diyalog çerçevesinde 2013 yılında imzalanan Brüksel Anlaşmasını tarihi olarak nitelendiren Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Sırbistan’da 2014 seçimlerinden sonra uygulamada eksikliklerin mevcut olduğuna ve Sırbistan’ın bazı konuları engellediğine işaret etti. 

Komşu ülkelerle ilişkileri mükemmel olarak değerlendiren Thaçi, Makedonya’daki olaylarla ilgili Kosova’nın karıştığı iddialarını asılsız değerlendirirken Makedonya’nın içişlerine karışılmadığını belirtti.  

Yorumlar