Duyuru

Mustafa: Özel Mahkeme Yasası Gün Meselesi

Kosova Haberleri

  /   530   /   17 Haziran 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Özel Mahkeme’nin kurulması yolunu açan yasa taslağının oylanmasının gün meselesini teşkil ettiğini belirten Başbakan Isa Mustafa, bu konunun haftalarca uzamasına hiçbir gerekçenin bulunmadığını belirtti. Mustafa, bu mahkemenin Meclis’te yeteri kadar oy almasına kadar emin olunması gereğini dile getirdi.

 “Gün meselesi olmalıdır,  çünkü haftalar meselesi olması için hiçbir gerekçe yoktur. İyi ama buna rağmen tam bir mutabakatımız olmalıdır, bu nedenle Kosova Cumhuriyeti Meclisi’nden geçeceğinden emin olmalıyız. Bu yasayı desteklemek için milletvekilleri arasında iyi bir hava esmektedir. Yine de bu mahkemenin ele alacağı konuların açıklığa kavuşmasını temin edecek yasayı milletvekillerine sunmamız ve aynıca insanların eşit muamele,  Avrupa standartlarınca muamele görmeleri bizim sorumluluğumuzdur.” diyen Başbakan Isa Mustafa aynıca şimdi Özel Mahkeme’nin bölümlerine dair yasalar üzerinde çalıştıklarını ve bu özel bölümlerin Brüksel’de hazırlandığını açıkladı.

Başbakan Isa Mustafa bundan başka Özel Mahkeme ile diğer gelişmeler hakkında da söz ederken anayasal değişikliklerin Hükümet aracılığıyla geçtiğini ve insan haklarını ihlal etmediğinden dolayı Mahkeme hakkında iyi düşüncelere sahip olduklarını belirtti ve anayasa değişikliklerinin Meclis’te sürece tabi tutulabileciğini ifade etti.  

Yorumlar