Duyuru

Thaçi: Kosova Özel Mahkeme’yi Kuracak

Kosova Haberleri

  /   256   /   30 Haziran 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi Avusturya’nın “Der Standard” gazetesine verdiği demecinde geçen hafta oylamanın başarısız geçmesine rağmen kurumların Özel Mahkeme’nin kurulması taahhütlerinde olduklarını söyledi.

“Meydana gelmemiş durumlarla ilgili suçlamalar ve Kosova halkının adil bağımsızlık savaşına dair bir çok iftiralar mevcuttu. Adımızı ve mirasımızı temizlemek için kararlıyız. Özel Mahkeme Kosova devleti ve bizi destekleyenlere yönelik tüm spekülasyonlar ve suçlamaların bir kez ve her zaman için kestirilmesi aracını teşkil ediyor.” diyen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, Özel Mahkeme’nin Kosova kurumları tarafından kurulacağı inancını dile getirdi.

Thaçi’ye göre Hükümet ve Meclis Özel Mahkeme’nin kurulması yolunu açacak teklif edilen yasa taslağının onaylanması ve bu yönde mevcut pürüzlerin ortadan kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Yapılan oylamada PDK-nın bazı milletvekillerinin ret oy kullanmalarıyla ilgili bir soruya cevaben Thaçi, PDK-da her bir milletvekilinin görüş ve kararına saygı gösterildiğini iyi ama karşı koydukları konular üzerinde milletvekillerine bilgi ve garantileri sunmaya devam edeceklerini açıkladı.

“Yasa taslağının Meclis’te en kısa zamanda onaylanmasını güvence altına alacağız. Aynıca günlük politikanın her tür etkisini engelleyip ortadan kaldıracağız.” dedi diğerleri arasında Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi Avusturya’nın “Der Standard” gazetesine verdiği demecinde.  

Yorumlar