Duyuru

Mustafa: Kosova Mülk Konusunu Sırbistan ile Görüşemez

Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   444   /   02 Temmuz 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Isa Mustafa, Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleşen görüşmeyi çok olumlu değerlendirdi.

“Deutche Welle”-ye verdiği demecinde Başbakan İsa Mustafa, Kosova’nın Almanya ile daha sıkı temaslarda bulunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Stratejik ortaklık ilişkilerin kurulması yönünde Alman yatırımlarının daha cazip hale getirilmesi için Kosova’nın ilgi gösterdiğini kaydeden Mustafa, “ yalnız bölgesel değil dünya güvenliği için ilgilendiğimizden dolayı INTERPOL gibi  değişik uluslararası kurumlara üye olmamızda Almanya’nın destek sunması doğal olarak bizleri ilgilendirmektedir” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Kosova’da Hukuk devletinin güçlendirilmesinin gereğine dikkat çektiğini anlatan Başbakan Mustafa, Pazartesi günü yapılan son Kosova-Sırbistan diyalogundan da söz etti.

 “Telefon kodu ve Sırp Belediyeler Birliği anlaşmalarına nerede ise varılmak üzereyiz. Telefon kodu anlaşmasına varıldığı denilebilir.’’ diye belirten Mustafa, Sırp tarafının mülk konusunda birçok sorun yaratması nedeniyle enerji konusunda tarafların tutumlarının birbirinden çok uzak olduğunu açıkladı.

 “Bu mülkler, Kosova Cumhuriyeti’nin mülkleridir. Kosova’nın olduklarından dolayı biz Sırbistan’la şirketlerimizin mülklerini görüşemeyiz.” dedi diğerleri arasında Mustafa.  

Yorumlar