Duyuru

Engel: Kosova Dini Hoşgörü Tanıtım Modeli

Kosova Haberleri

  /   462   /   02 Temmuz 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  ABD Kongresi’nin Dışişleri Komisyonu Eşbaşkanı Eliot Engel, Kosova ziyaretini sürdürüyor. 

ABD-li yüksek konuk Eliot Engel,  Dışişleri Bakan Yardımcısı  Petrit Selimi ve dini toplulukların yöneticileriyle bugün bir araya geldi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Selimi, dini topluluklar liderleri ve Dinlerarası Diyalog Girişimi ekibiyle dinlerarası diyalog alanındaki Kosova kamu diplomasisi projesinin başarılarından ABD Kongre üyesi Engel’i bilgilendirdi.

Selimi, dinlerarası diyalog projesi ile Kosova’nın imajının ve hoşgörü ajandasının daha ileriye taşınması yanısıra Kosova diplomasisinin hedeflerinin de yerine getirileceği ümidini dile getirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Selimi ve  Dinlerarası Diyalog Girişimi ekibine desteğini ifade eden ABD Kongre üyesi Engel, bu desteğin bundan böyle de devam edeceğini açıklayarak Hükümet Binası avlusunda Holokaust (Soykırım) taşının dikilmesinden memnuniyetini ifade etti.

Kosova’nın Müslüman çoğunluktan korkmamayı dünyaya gösteren bir ülke olduğunu söyleyen Engel, çoğunluğun dini hoşgörüyü nasıl tanıttığı ve azınlığı nasıl koruduğuna dair Kosova’dan ders çıkarılması gereğini dile getirdi. 

ABD Kongre üyesi Eliot Engel İsrail, Karaipler ve Latin Amerika’da lobicilik dahil Dışişleri Bakanlığı’nın gelecek projelerine destek sunma hazırlığını da ifade etti.  

Yorumlar