Duyuru

Jahjaga: Kosova, Özel Mahkeme’yi Kuracak

Kosova Haberleri

  /   334   /   03 Temmuz 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Güney ve Orta Avrupa konularından sorumlu ABD Dışişleri Bakanlığı Müdürü Thomas Yazdgerdi’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, ülkemizdeki gelişmeleri,  ülkemizin uluslararası yükümlülüklerini, bölgesel işbirliğini ve Kosova’nın Avrupa ile Avro-Atlantik istikbalini görüştü.

ABD-nin Kosova’ya ve Kosova halkının Avro-Atlantik hedeflerinin yerine getirilmesi için sunduğu sürekli destek nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yüksek yetkilisi Thomas Yazdgerdi’ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, “Kosova ABD-nin güçlü ortağı olma yönelimine sadık kalacak ve bu dostluk sonucu şimdiye dek elde edilen başarılardan gurur duymaktadır” dedi.

Özel Mahkeme’nin kurulmasına da değinen Jahjaga, yerli kurumlardan uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme şeklini, Meclis kararlarını ve uluslararası anlaşmalara saygı göstermesini beklediğini ifade etti.

Jahjaga, Kosova ile Sırbistan arasında sürdürülen diyalogun iki ülke arasında sorunların çözümü için önemli olduğunu belirtti iyi ama şimdiye dek varılan anlaşmaların uygulanmasının da özel önem arz ettiğini söyledi.  

Yorumlar