Duyuru

Mustafa: Kosova Önemli Kararlar Alma Kapasitesine Sahip

Kosova Haberleri

  /   366   /   04 Temmuz 2015, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Isa Mustafa ülkemizde konuk bulunan ABD Kongre üyesi Eliot Engel ile bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Mustafa ve Engel Kosova’da güncel süreçler, birçok alanda Kosova Hükümeti’nin uyguladığı reformlar yanısıra uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve Avro-Atlantik süreçleriyle ilgili etkinlikleri tartışıp ele adılar.

Başbakan Isa Mustafa Amerika Birleşik Devletleri ve Kongre üyesi Eliot Engel’in tüm alanlarda Kosova’ya sundukları destek nedeniyle Hükümet ve Kosova vatandaşlarının takdirlerini dile getirdi.

Kosova’da kaydedilmekte olan ilerlemelerden de söz ederken Mustafa, ABD Kongre üyesi Engel’e ekonomik kalkınma, yeni işyerlerinin açılması,  hukuk devletinin güçlendirilmesi,  yolsuzluk ve örgütlü suçla mücadele,  Avrupa entegrasyon süreçleri ve ülke gelişiminin bölümü olan sağlık ve eğitimdeki reformların önceliği teşkil ettiği Kosova Hükümeti Programı’nın ajandasından bilgilendirdi.

Görüşme esnasında Özel Mahkeme’ye dair Özel Bölümlerin kurulması ve bu safhada uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesi yönünde geleceği için önemli kararlar almak yanısıra Avro-Atlantik süreçlerindeki ileriye gitmekte Kosova’nın gerekli kapasitelere sahip olduğunun kanıtlanmasından sonra Kosova’ya ait bu bölümlerin kurulması önemi değerlendirildi.

ABD Kongre üyesi Eliot Engel ise Kosova’da kaydedilen ilerleme ve ileriye doğru gidilmesi amacıyla Kosova kurumlarının özenini çok olumlu değerlendirdi. Engel, Kosova Cumhuriyeti’nde süreçlerin bundan böyle ileriye taşınması ve toplu ilerlemelere destek sundu.

Görüşmede bundan başka AB arabuluculuğunda gerçekleşen Kosova ile Sırbistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi diyalogu yanısıra bölgedeki diğer gelişmeler de ele alınarak bu vesile ile bu süreçlerde Kosova’nın yapıcı rolü olumlu değerlendirildi.  

Yorumlar