Duyuru

Jahjaga: Mahkemeyi BM Güvenlik Konseyinin Kurmasına Müsaade Etmemeliyiz

Kosova Haberleri

  /   295   /   16 Temmuz 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Londra’da Britanya Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile görüştü. İkili görüşmede hukuk üstünlüğü, aşırıcıların tehditleriyle karşı karşıya gelme, Kosova’nın Avrupai yolu ve ekonomik kalkınması  ile yabancı yatırımcılara cazip şartların sunulması gibi konular ele alındı.


Kosova’ya  barış ve devletin imarında yardım sunan Britanya ile işbirliğinin daha da derinleşmesi önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Jahjaga , Kosova’nın  her yanlı demokratik bir toplumu imar etmekte  ve Balkan bölgesinde barış ve istikrarın korunmasında önemli rol oynamakta kararlı olduğunu belirtti.


Jahjaga,  Avrupa Konseyi raporunda iddia edilen suçların çözülmesi için Özel Mahkemenin kurulması ve BM Güvenlik Konseyi tarafından kurulmasına müsaade edilmemesi gerektiğini savundu.


Sırbistan ile diyalogdan da konuşurken Jahjaga, Kosova kurumlarının diyaloga devam edilmesinde istekli olduğunu, ancak varılan tüm anlaşmaların uygulanması gerektiğini, Sırbistan’ın ise bundan böyle de kuzeyde feshedilmesi gereken paralel  güvenlik yapılanmaları desteklemeye devam ettiğini söyledi.


Britanya Dışişleri Bakanı Philip Hammpond da demokratik bir devletin imarında Britanya hükümetinin Kosova için desteğini dile getirerek, yolsuzlukla mücadele etmeye önem verilmesini vurguladı. Britanya yetkilisi,  Özel Mahkemenin kurulması ve var olan uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesinde Kosova’nın elinden geleni yapması gerektiğini de kaydetti. 

  

Yorumlar