Duyuru

Barones Anelay: Kosova Özel Mahkemeyi Kurmalı

Kosova Haberleri

  /   322   /   22 Temmuz 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova ziyaretinde bulunan  Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri ve Başbakanın Çatışmalarda Cinsel Şiddetin Engellenmesi Özel Temsilcisi Barones Joyce Anelay, Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ile görüşmesinde bugün Kosova’nın sözünde durması ve Özel Mahkemeyi kurması gerektiğini söyledi.


Barones Anelay, bugün Kosova’nın tüm yetkilileriyle gerçekleştireceği görüşmelerinde Özel Mahkemenin kurulmasından söz edeceğini ve  Kosova’ya net bir mesaj ile geldiğini belirtti.


Barones Anelay, “Mesajım nettir. Kosova uluslararası sahnede etkin olmayı istediğine dair net bir mesaj vermiştir ve uluslararası camia  Kosova’nın sözünde durduğunu görmek istiyor. Sözünde durması için  Özel Mahkemeyi kurması  ve uluslararası örgütlere tam yetkiyle bir devlet olarak kabul edilmeyi istediğini dünyaya göstermesi gerekir” şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ise mahkemenin kurulmasındaki her ertelemenin  devletin gelişme süreçlerine katkısı olmayacağını belirtti.


 “Başlangıçtan daha  uluslararasından aldığımız bir yükümlüğü yerine getirmemiz gerekir” şeklinde konuşan Jahjaga, her zaman için  toplumumuz için zor olsa da bu dönemin tamamlanması gerektiğini vurguladı. 

  

Yorumlar