Duyuru

Hyseni: Sorunların Hiçe Sayılması ve Kamufle Edilmesi Çabaları Tehlikedir

Kosova Haberleri

  /   372   /   13 Ağustos 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  İçişleri Bakanı Skender Hyseni, Deçan ve Yakova belediyelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaretle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamaya göre Deçan Belediye Başkanı Rasim Selmanaj ve İçişleri Bakanı Skender Hyseni, toplumun radikalleştirilmesi ve yasa dışı göç dahil Deçan Belediyesi’nde genel güvenlik durumu görüştüler.

Deçan Belediye Başkanı Rasim Selmanaj, güvenlik konusunda Deçanlılar arasında önemli bir tedirginliğin olmadığını söyledi.

Selmanaj, dini aşırıcılık sözkonusu olunca görüşmede bu yöre sakinlerinin hiçbir zaman radikalleşmedikleri bildirildi.

Deçan ziyareti kapsamında İçişleri Bakanı Skender Hyseni, Belediye Güvenlik Konseyi temsilcileriyle de bir araya geldi.

Deçan ziyaretinden sonra Bakan Hyseni, Başkan Mimoza Kusari-Lila tarafından karşılandığı Yakova’ya geçti.

Bu belediyede de güvenlik durumun sakin olduğu açıklandı. Vatandaşlara güvenliğin sürdürülmesi amacıyla her iki taraf Yakova Belediyesi ve güvenlik kurumları arasında daha sıkı işbirliğin olması gereğiyle hemfikir oldu. 

“Sorunların hiçe sayılması ve bunların kamufle edilmesi için çabalar ülkeye en büyük tehlikeyi teşkil etmektedir. Devleti güçlendirmek için hepimiz daha fazla çalışmalıyız.” diye belirtti Hyseni.

Yakova ziyaretinde de Belediye Güvenlik Konseyi temsilcileriyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Skender Hyseni, bu vesile ile konsey üyelerinden  bu belediyede farklı toplulukların karşılaşabilecekleri değişik kaygı verici vakalar üzerinde durmaları gereğini dile getirip bu tür olayların sonuçlarıyla mücadele etmektense bunların engellenmesinin daha iyi olduğunu söyledi.  

Yorumlar