Duyuru

Thaçi: Sınır Anlaşması ile Kosova Bir Karış Toprak Bile Kaybetmiyor

Kosova Haberleri

  /   394   /   03 Eylül 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, ‘Klan Kosova’ televizyonunda dün gece katıldığı  bir yayında Karadağ ile sınır çizgisiyle ilgili imzalanan anlaşmayla Kosova’nın bir santimetre bile toprak kaybetmediğini söyledi.

 “Kosova’nın hiçbir metre karesi, hiçbir karış toprağı, tepkilerin mevcut olduğu İpek bölgesinde bile ihlal edilmemiştir.” şeklinde değerlendirmede bulunan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, bununla ilgili muhalefetin açıklamalarını siyasi puan elde edilmesi temayülleri olarak nitelendirdi.

 “Tepkileri ve tedirginlikleri anlıyorum, maalesef ve siyasi puanlar için siyasi müdahalede bulunuyor,  anlaşmanın bir grup yerli uzman tarafından hazırlandığının altını bir kez daha çiziyorum. Anlaşma bu ülkeyi seven ve bu ülkeye saygı gösteren uzmanlar tarafından hazırlanmıştır ve bizler onlara güvenmeliyiz.” diyen Thaçi, mülk kaybına uğramış delillere sahip herhangi bir vatandaşın hemen başvuruda bulunması gereğine işaret etti.

Yayında Thaçi, Başbakan Isa Mustafa’nın mülküne yönelik saldırı temayüllerini kabul edilmez ve çok alçakça olarak nitelendirdi.

Güncel konulara da değinen Thaçi, Sırbistan Hükümeti’nin Kosova Ofisi Müdürü Marko Djuriç’in imzalanan anlaşma ile Sırbistan’ın Kosova karşısında 5:0-lık bir galibiyet elde ettiği açıklamasının durumun kamufle edilmesi ve anlaşmanın zafer olarak empoze edilmesi amacındaki Belgrat’ın fikrini yansıttığını ileri sürdü.

Kosova ile Sırbistan arasında imzalanan anlaşmadan kimin mağlup kimin ise galip olduğunun tartılamayacağını söyleyen Thaçi, Kosova’nın her şeyi Kosova Anayasası’na uyumlu olarak gerçekleştirdiğini söyledi.  

Yorumlar