Duyuru

Hyseni: Kötülüğe Karşı Mücadelede ABD-nin Desteği Önemli

Kosova Haberleri

  /   391   /   04 Eylül 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  İçişleri Bakanı Skender Hyseni ve ABD-nin yeni atanan Priştine Büyükelçisi Gregory T. Delawie bugün gerçekleştirdikleri görüşmede, mevcut iyi ilişkiler ve ikili işbirliğinden söz ettiler.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Skender Hyseni ve ABD Büyükelçisi Gregory Delawie, polis ve güvenlik kurumları arasında işbirliğini artırarak iki ülke arasında bu iyi ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gereğini dile getirdiler.

“Kosova’nın devlet kurma sürecindeki geçilen tüm safhalarında ABD-nin desteğine daima sahiptik ve bundan ötürü her zaman müteşekkir ve minnettarız. Ülkemizin uluslararası devletsel konsolidasyonu ve uluslararası örgütlere üyeliğinde Kosova’nın suç, şiddet aşırıcılığı ve terörizmle mücadelede ABD-nin desteğine sahip olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuşan Hyseni, ABD ile strateji ortaklığının korunması önemine vurgu yaptı.

Ülkesinin Kosova Cumhuriyeti ile işbirliğini artırmaya özen gösterdiğini belirten ABD-nin Priştine Büyükelçisi Gregory Delawie, Kosova’da hizmet sunacağından ötürü çok mutlu olduğunu ifade etti.

 Delawie ayrıca Kosova ile işbirliği ve özellikle güvenlik kurumları ile yasalara ABD desteğinin eksik olmayacağını açıkladı.  

Yorumlar