Duyuru

Tahiri: Kosova İOA-yı İmzalamayı Bekliyor

Kosova Haberleri

  /   359   /   12 Eylül 2015, Cumartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Karadağ’ın Budva’da kentinde yapılmakta olan bölge ülkeleri entegrasyon bakanlarının konferansına katılıyor.

Karadağ Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Igor Lukşiç’in daveti üzerine Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Karadağ Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı’nın desteğinde \"Avrupa Entegrasyonu Sürecinde Devlet ve Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İşbirliği\" konulu bölge ülkelerinin Budva’da düzenlenmekte olan bakanlar konferansına katılmaktadır.

Toplantıda yaptığı konuşmada Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Kosova’nın demokratik  yapılanmasındaki ilerleme ile Avrupa entegrasyonu yolculuğundan söz ederken Kosova’nın Avrupa Birliği ile İstikrar Ortaklık Anlaşması’nı çok yakında imzalamasını beklediğini  açıkladı. Bu süreçte siyasi ve yasal engellerin artık olmadığına vurgu yapan Tahiri, bunu Avrupa yüksek yetkililerinin de teyit ettiklerini bildirdi.

Bu anlaşmanın gerçekleşmesi ve Kosova vatandaşlarına vizeleri kaldırması için Avrupa Birliği’ne çağrıda bulunan Bakan Tahiri, Kosova’nın şartları yerine getirdiğini ve bu kadar uzun süren izolasyonun kısa zamanda telafi edilmesi gereken bir haksızlık olduğunu iddia etti.

Avrupa entegrasyonlarına da değinen Tahiri, bu yönde ilerlemenin kaydedildiğini açıkladı.

Bu konferans kapsamında Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Karadağ Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanı Igor Lukşiç, Arnavutluk Avrupa Entegrasyon Bakanı Klajda Gjosha, Makedonya Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi ve Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak ile ikili temaslarda bulundu.  

Yorumlar