Duyuru

Mustafa: Sırp Listesi, KSK Kurulmasını Engelliyor

Kosova Haberleri - Sırbistan

  /   607   /   14 Eylül 2015, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Başbakanı aynı zamanda LDK Başkanı İsa Mustafa,  Kosova Güvenlik Gücünün-KGG Kosova Silahlı Kuvvetlerine-KSK dönüşmesinin Mecliste yedek yerlerin devamıyla bağlanmasının haksızlık olduğunu belirtti. 

Konuyla ilgili Facebook profilinde paylaştığı açıklamasında Başbakan Mustafa, LDK ile birlikte geçen dönemde muhalefetteyken,  Kosova Meclisinde yedek yerlerin devamına karşı geldiklerinin doğru olduğunu ifade etti. 

Mustafa, “Bunun için pişman değilim ve bugün de tutumum aynıdır. Çünkü Mecliste Arnavutlar için ayrılan yerler kısıtlanarak,  çoğunluk olmayan topluluklar temsilcileri için genişletilmesi mantıksızdır. Çoğunluk olmayan topluluklar nüfus sayısıyla kıyasla garanti edilmiş koltuklarla iki misli fazladır. Dolaysıyla bu konuda uzlaşmadığım için beni suçlu bulmalarından onur duyuyorum. Bugün de Mecliste yerler konusunda pazarlık yapmakla uzlaşmayacağım” dedi. 

KGG’nün Kosova Silahlı Kuvvetlerine dönüşmesi söz konusu olunca Mustafa, bu konunun Meclisteki yedek yerlerle şart koşulmasını haksız bulduğunu, çünkü bu yerlerin vadeleşemeyeceğini belirtti.  Mustafa, yapılan propagandalara rağmen,  KGG’nün dönüşmesine çözümün bulunmasında   herkesle yoğun çalıştığını ifade ederek, son on gün içerisinde  koalisyon partnerleri ve uluslararası etmenler ile KGG yüksek yetkilileriyle  beş görüşme gerçekleştiğini açıkladı.   

Yorumlar