Duyuru

Djuriç: Kosova Ordusunun Kurulmasıyla NATO’nun Uzlaştığına İnanmıyorum

Kosova Haberleri

  /   338   /   01 Ekim 2015, Perşembe

 Yazdır

  

Sırbistan Hükümetinde Kosova Ofisi Müdürü Marko Djuriç,  NATO’nun Kosova’da ordunun kurulması konusunda  uzlaştığına dair Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi’nin açıklamasının “gerçekliğine” inanmadığını söyledi.

Djuriç,  BM Güvenlik Konseyinin 1244 sayılı Kararı ve Kumanova Askeri-Teknik Anlaşmasının net bir şekilde Kosova’da hangi silahlı güçlerin olabileceğini gösterdiğini belirtti.


Brüksel’de gazetecilere demeç veren Djuriç, “NATO  ciddi bir örgüttür ve  Hashim Thaçi’nin bu açıklamalarının gerçek olduğuna inanmıyorum” şeklinde konuştu.


Djuriç,  NATO ve onun bölümü olan KFOR güçlerinin Kosova’nın sahip olabileceği güç olarak listede yer aldığını ifade etti.


Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi, Pazartesi günü  ABD Politik- Askeri Konular Ofisi  Sekreter Vekili Birinci Yardımcısı Todd Chapman ile görüştü. Başbakanlık Ofisinden basına sunulan açıklamada, bu görüşmede Thaçi’nin Kosova’nın Silahlı Kuvvetleri kurmaya hazır olduğunu, bu konuda  NATO’nun da desteğini aldığını ve şimdi Kosova Meclisinin de uzlaşısının sağlanması gerektiğini  ifade ettiği  belirtilmişti. 

  

Yorumlar