Duyuru

ABD Büyükelçiliği: Meclis’te Silahlara Yer Yok

Kosova Haberleri

  /   359   /   09 Ekim 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  ABD Priştine Büyükelçiliği, muhalefetin Meclis’e göz yaşartıcı gaz atmasıyla ilgili tepkisini ifade etti. ABD Büyükelçiliği’nin tepkisinde Meclis’te silahlara yer olmadığı kaydediliyor. 

ABD açıklamasında şöyle deniliyor: 
“Amerika Birleşik Devletleri’nin Priştine Büyükelçiliği, Kosova Meclisi’nde bugünkü şiddetti kınamaktadır. Silahların parlamentolarda yeri yoktur. Meclis’in diğer üyeleri, ABD Büyükelçiliği personeli dahil, uluslararası gözlemcilerin de doktor yardımını talep etmeye sebep olan muhalefet sıralarından belli üyelerin korkunç davranışları, Kosova’nın en önemli demokratik kurumları ile alayı teşkil ediyor. 
Daha önceki üç hafta gibi bugünkü şiddet de Kosova vatandaşlarının yaşamlarının iyileştirilmesi yönünde Meclise imkan tanımamıştır. Bu demokrasi değildir.  Bu, demokratik sürecin engelidir. Geçmişte yaptığımız gibi Birleşik Devletler, muhalefetten siyasi taktik olarak şiddetten el çekmesini ve Kosova halkının çıkarlarının daha ileriye taşınması için Meclis’in önemli işlerinde yapıcı angaje olmasını talep etmektedir.”  

Yorumlar