Duyuru

Tahiri: “Barış Parkı” Yarın Kaldırılacak

Kosova Haberleri

  /   431   /   14 Ekim 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Hükümetinde Diyalog Bakanı Edita Tahiri,  yarın için öngörülen Mitroviça’da İbre nehri üzerindeki barikatın kaldırılmasının gerçekleşmeyeceği açıklamaları yalanladı.


KosovaPress’e konuşan Bakan Tahiri, 25 Ağustos tarihli Brüksel Anlaşması esasınca Mitroviça köprüsünden barikatın kaldırılacağını ve basına da sunulan bir plana göre köprünün yeniden canlanmasının başlayacağını belirtti.


Sırp Belediyeler Birliğinin kurulması konusunun barikatın kaldırılmasıyla alakası olmadığını söyleyen Tahiri,  Sırp Belediyeler Birliğinin,  Birlik Tüzüğünün yapılmasından sonra  kurulacağını, bu arada Kosova’da tüm paralel yapılanmaların da feshedileceğini söyledi. Tahiri, Sırp yetkililerinin de Birliğin ancak tüm paralel yapılanmaların feshinden sonra kurulacağını çok iyi bildiğini vurguladı.


Diyalog Bakanı, yarın  “Barış Parkı” olarak adlandırılan barikatın kaldırılması ve Köprüde canlandırma işlerinin başlaması gibi paralel olarak iki sürecin gerçekleşeceğini, bunun da AB Kosova Ofisi yetkileri çerçevesinde yapılacağını belirtti. 

  

Yorumlar