Duyuru

Veseli: Devrime İzin Vermeyeceğim

Kosova Haberleri

  /   354   /   14 Ekim 2015, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Meclisin ablukasının bu kurumun hiç suçu olmadan yapıldığını ve bu abluka yüzünden milletvekillerinin tutumlarını ifade etme imkanında olmadığını söyledi.


Meclis Başkanlık Kurulunun toplantısında bugün konuşan Veseli, “Meclis haksız yere istismar ediliyor. Başkan olarak Anayasaya saygı göstermekte görevliyim, ancak her şeyden önce insan olmakla görevliyim, temiz bir siyasi savaşım olduğu için çatışmalara sebep vermek istemiyorum. Başkan olarak Meclisin büyük ya da küçük bir devrim için kullanılmamasında mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.


Meclis Başkanlık Kurulunun bugünkü toplantısına AAK, Vetvendosje  ve Nisma parlamento grupları şefleri katılmadı.


LDK Parlamento Grubu Şefi İsmet Beqiri,  Meclis ablukanın kaldırılmasını yapması gereken bir kurum olduğunu söyleyerek, Meclis yönetmeliğinde ablukanın nasıl kaldırılacağının belirlendiğini de konuşmasında ifade etti.


Beqiri, Meclisin yarın toplantısının yapılması gerektiğini ve Meclisin abluka edilmesinin kabul edilemez olduğunu ileri sürdü.


PDK Parlamento Grubu Şefi Adem Grabovci  de  Pazartesi akşamı  Albin Kurti’nin tutuklanması ardından yaşanan olaylardan söz etti.


Grabovci, “ Çocuklarımızın televizyonda gördüğü sahneler korkutucudur.  Şiddetin patlak vermemesi için Mecliste çalışmanın devam etmesinde maksimum çaba sarf ettik. Son sahneler ise amacın Meclisi kullanmak ve vatanseverlik adına sokaklara çıkmak olduğunu kanıtlamıştır” dedi. 

  

Yorumlar