Duyuru

Mustafa: Kurumsal Kriz Yok

Kosova Haberleri

  /   397   /   20 Ekim 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ve  Başbakan Isa Mustafa,  Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi, Meclis Başkanı Kadri Veseli ve PDK ile LDK parlamento grupları başkanları arasında toplantı sona erdi.

Görüşmeden sonra medyaya yaptığı açıklamada Başbakan Isa Mustafa, kurumsal krizin olmadığını ancak Cumhurbaşkanı’nın partiler arası diyalog girişimini desteklediğini söyledi.

Mustafa bu vesile ile Kosova’da herhangi bir kurumsal kriz içinde olmadığımızı,  iyi ama reel olarak muhalefetin şiddette başvurup kurumları bloke etme durumunun  içinde olduğumuzu ifade etti.

 “İster parlamento,  ister de kurumsal kriz yok. Kurumların engellenmesi için şiddette başvurma teşebbüsü mevcut. Cumhurbaşkanı’nın alacağı her tür girişimi destekleriz,  iyi ama muhalefetin yalnız Anayasa ve yasalara göre faaliyet sürdürmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diye belirtti Başbakan Isa Mustafa.

Aynı fikri paylaşan Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi, “Kriz yok,  muhalefet tarafından şiddet var. Şimdiye kadar varılan tüm anlaşmalara hepimiz saygı göstermeliyiz.” dedi.

İktidar ortaklarının her iki başkanı yaptıkları bu açıklamalar dışında gazetecilerin sorularını yanıtlamayı kabul etmediler.  

Yorumlar