Duyuru

Tahiri: Serbest Dolaşım Anlaşması’nın Tamamen Hayata Geçirilmesi Zamanıdır

Kosova Haberleri

  /   464   /   29 Ekim 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Diyalog Bakanı Edita Tahiri’nin yönetimindeki ülke heyeti, dün Brüksel’de serbest dolaşım ve kadastro konularında temaslarda bulundu. Kosova heyeti dört yıldır serbest dolaşım anlaşmasının sağlanmasına karşın anlaşmanın eylemsel planıyla uygun ve Avrupa standartlarınca bunun daha ileri bir safhaya taşınması zamanının çattığına vurgu yaptı.

Dünkü görüşmenin daha başında Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Kosova ve AB arasında İOA-nın imzalanmasından memnuniyetini dile getirdi ve bunun, diyalogun başlamasından bu yana Kosova’nın kaydettiği en büyük başarılarından birini teşkil ettiğini söyledi.

Brüksel’de ikili ve çok yönlü görüşmelerde ele alınan serbest dolaşım konularına da değinen Bakan Tahiri, karşılıklı saygı ve serbest dolaşımın hafifletilmesi havasında görüşmelerin geçmesini talep ederek bu anlaşmaların tamamen uygulanması için Kosova heyetinin çabalarından bilgi verdi.

Kadastro konuları üzerinde Brüksel’de ikili (Kosova ve AB arasında) görüşmeler sürdürüldü ve bu vesile ile AB, yasanın onaylanması kadastro belgelerini mukayese edecek ve teyit edecek Teknik Ajansı’nın kurulması hazırlıklarının hızlandırılmasını talep etti.

Kosova heyeti ise Kosova Meclisi’nin onaylamasından hemen sonra anlaşmanın en kısa zamanda hayata geçirilmesi yönündeki hazırlıklardan AB heyetini bilgilendirdi.  

Yorumlar