Duyuru

Thaçi: Elde Ettiğimiz Başarılar Takdir Ediliyor

Kosova Haberleri

  /   398   /   13 Kasım 2015, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, İlerleme Raporu’nu memnuniyetle karşıladığını ve gelecek yıl Kosova vatandaşlarının vizesiz seyahat etmelerini haklı olarak beklediklerini açıkladı.

Kosova’nın hiç şüphesiz doğru yolda olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı HashimThaçi, muhalefet tarafından uygulanan şiddettin cezalandırıldığının ve bu yaklaşımın Avrupa havasına ters olduğu kınamasının yapıldığının farkına vardığını ifade etti.

Avrupa entegrasyonunun rehberi gibi İlerleme Raporu’nun her zaman memnuniyetle karşılandığını söyleyen Thaçi, şimdiye dek en büyük ilerlemeyi teşkil eden İstikrar ve Ortaklık Anlaşması’nın imzalanmasına vurgu yapılan 2015yılı İlerleme Raporu’nu da memnuniyetle karşılandığını bildirdi. 

“Vizeler muafiyeti sürecinde ilerlemenin kaydedildiği değerlendirilmesi de memnun edicidir.  Şimdi, gelecek yıl Avrupa’ya vizesiz seyahat etmemizi haklı olarak bekliyoruz. 
 Hiç şüphesiz doğru yoldayız. Kaydettiğimiz ilerlemeler takdir ediliyor. Bundan böyle daha fazla çalışmamız ve angaje olmamız gerekiyor. AB-ye doğru yolumuzu artık hiç kimse ve hiçbir şey durduramaz” diye belirtti  Thaçi.   

Yorumlar