Duyuru

Viets: Bunların Nedeni Anlaşmalar Değil

Kosova Haberleri

  /   369   /   19 Kasım 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Almanya Priştine Büyükelçisi Angelika Viets, muhalefetin bugünkü protestosunu sert bir şekilde kınadı. Viets’e göre protestoların sebebi Birlik anlaşması değil Özel Mahkeme’nin kurulmasıyla ilgili.

Facebook hesabında yayınladığı mesajda Almanya Priştine Büyükelçisi Angelika Viets, Kosovalı siyasilerin ödevi çözüm bulmak olduğu için öneride bulunmayacağını fakat birkaç yorum yapacağını yazdı.

Mevcut durumun anlaşmalardan kaynaklanmadığını belirten Viets, “anlaşmalar sözkonusu olsaydı Cumhurbaşkanın girişimi ve Anayasa Mahkemesi’nin anlaşmaları askıya alması kararı, bu konuların istişare ve diyalogu için bir imkan olarak değerlendirildi.” dedi.

Viets, mesajında diğerleri arasında şöyle dedi:
“Bu, Hükümet’in başarısız olduğunu ispatlamak, ülkeyi yeni bir seçimlere götürmek girişimi, iktidara dahil olmak girişimi veya Özel Mahkeme gibi bazı süreçlerin işlevliğini ertelemek girişimi; Başbakan’dan öç almak veya hepsi birlikte.”

Muhalefetin konuları istişare etmesi gereğine işaret eden Viets, Kosova Meclisi’nde ekonomik kalkınma ve hukukun üstünlüğü konularında neler yapılması gereği üzerinde durulması gereğine işaret etti. 

Meclis’teki çalışmalara şartsız katılım gereğine işaret eden Almanya Priştine Büyükelçisi Angelika Viets, herkese Meclis Başkanın davetine yanıt verip Kosova geleceğinin istişare edilmesi yolun açılmasına katkıda bulunmasını istedi.     

Yorumlar