Duyuru

Thaçi’den Muhalefete: Devletin İmhasına İzin Vermeyeceğiz

Kosova Haberleri

  /   348   /   19 Kasım 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, karışıklık ve şiddet yanlısı muhalefetin bugün şiddette başvurup iktidarı ele geçirmekten vazgeçtiğini ilan ettiğini ancak taşra kanunları mantığıyla resmi yetkililere aleni tehditlerde bulunmayı da ihmal etmediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi ‘Facebook’ hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Karışıklık ve şiddet yanlısı muhalefet şiddete başvurmakla iktidarı ele geçirmek için şiddet protestolarından vazgeçtiğini bugün ilan etti.
Doğal olarak, taşra kanunlar mantığına atfen en yüksek devlet yetkililerine alenen tehditlerde bulunmayı da unutmadılar. 
Muhalefet, başvurdukları şiddet olaylarının ne kadar cezalandırıcı olduğunu anlamamasına rağmen devlet kurumları, kamu ve özel mülke zarar verilmesinin sürdürülmemesini kararlaştırdı. Onlar, her nerede olursa şiddet yanlısı insanları bulmak amacıyla zaman kazanmak için bugün dinleniyorlar,  çünkü sayıları azalıyor. Bu ise kimseyi şaşırtmamalıdır. 
Kosova’nın tüm vatandaşları, muhalefettin birlik olup iktidarı ele geçirmek için çığırından çıkan şiddetini kınamaktadır. Tüm demokratik dünya, ABD ve AB şiddeti ve şiddet metodunu kınamaktadır. Bundandır,  bu şiddet grubun kullandığı strateji önemli değildir.
Onlar bugün geriye çekilebilirler,  ancak vatandaşlar ve devlet kurumları hiçbir zaman geri çekilmeyecekler çünkü ne pahasına olursa olsun bir grup şiddet yanlısı tarafından devletin imha edilmesine izin vermeyeceğiz.”   

Yorumlar