Duyuru

Tahiri: Hava Sahamız Devletimizin Egemenliğindedir

Kosova Haberleri

  /   462   /   03 Aralık 2015, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Diyalog Bakanı Edita Tahiri, ‘Telegrafi’ye verdiği demecinde hava sahasının Kosova devletinin egemenliğinde olduğunu belirtip “Kosova hava sahası konusunda egemendir” dedi.

Bulunduğumuz dönem içerisinde hava sahası konularının Kosova ile NATO arasındaki tam koordinasyon içerisinde olduğunu ifade eden Diyalog Bakanı Edita Tahiri, ancak “bölgesel hava sahası istikrarıyla ilgili konular sözkonusu olunca NATO-nun Balkanlar hava sahası istikrarı programının yetkilisi ve karar vericisi oysa Kosova’nın bölgenin diğer ülkeleri gibi bu sürecin bölümü olduğunu açıkladı.

Sözde Macaristan’dan sonra Kosova hava sahasının kontrolünü Sırbistan’ın da alabileceğine dair spekülasyonları yorumlayan Tahiri,“Sırbistan’ın komşularıyla sorunları halen var,  bundandır bu ülke hava sahasına dair bölgesel istikrarlık konularında gerekli güvenilirliğe sahip değildir.”dedi.

Medyalarda geçenlerde Sırbistan ve Karadağ hava sahası kontrolünün Kosova üzerinde hava sahasını tamamen kontrolü tekrar almak için tüm yasal yolları takip ettiği haberleri yer almıştı.  

Yorumlar