Duyuru

Jahjaga: Diyalogun Şiddetle Mecbur Ettirilmesine İzin Veremeyiz

Kosova Haberleri

  /   364   /   06 Aralık 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, diyalogun şiddette başvurmakla kabul ettirilmesi ve demokrasinin her gün sıkıntıya sokulmasına izin verilemeyeceğini söyledi.
 
Diyalogun takip edilmesi gereken tek yolu teşkil ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Yargı’nın Yıllık Beşinci Konferansı’nda yaptığı konuşmada profesyonel insanlarla bir hukuk devletinin,  kimsenin yasaların üstünde olmasına müsaade veremeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Jahjaga açıklamasında şöyle dedi:
 “Vatandaşlarımız bizlerden daha fazlasını talep ediyorlar, onlar örgütlü suçla daha kararlı bir hukuk mücadelenin sürdürülmesini talep ediyorlar ve bizler reformları uygulayarak ve hiçbir siyasi gücün etkisine girmeden vatandaşlarımızın kurumlara güvenini temin etmeliyiz, kimsenin yasanın üstünde olmayacağına göre yolsuzlukla mücadele gücümüz de var.” 

Birkaç şüphelinin tutuklandığı Kosova’nın terörizmle mücadele desteğine de değinen Cumhurbaşkanı Jahjaga, bu savaşın burada sona ermediğini ve şiddet aşırıcılığın durdurulması için daha etkili mücadelenin sürdürülmesi gereğini dile getirdi.

Kosova’nın hiçbir zaman terör yuvası olmadığını ve olmayacağını belirten Jahjaga, Kosova’daki dini hoşgörüyü kimsenin bozamayacağını da vurguladı.  

Yorumlar