Duyuru

Thaçi: Şubat’ta Başkan Olacağım

Kosova Haberleri

  /   394   /   06 Aralık 2015, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi, Önümüzdeki yılın Şubat ayının ilk bölümünde yeni başkan seçimi sürecine gireceğini bildirirken koalisyonun genişlemesi olmayacağını da duyurdu.


 “İktidar PDK’nın hakkı” diyen Hashim Thaçi, koalisyon partneri LDK ile varılan anlaşma doğrultusunda başkanlık sürecinin başlatılmamasına hiçbir neden olmadığını belirtti.

RTK’da bir yayına katılan Thaçi, Anayasa ile öngörülen şekilde başkan seçimi sürelerine saygı göstererek süreci Şubat’ın başında başlatabileceklerini belirtti.

İki muhalefet milletvekilinin tutuklanmasından konuşan Hashim Thaçi, siyasi süreçlerin adli sistemden ayrı tutulması gereğine işaret ederken kimsenin hukukun üstünde olmadığını vurguladı. İletişim şekillerini bulmak gereğine işaret eden Thaçi, siyasi partileri arasında ayrıştırıcı unsurlardan çok birleştirici unsurların var olduğunu belirtti.

Koalisyonun genişlemesi veya erken seçimler ihtimali söylentilerine de değinen Thaçi, koalisyonun genişlemesine sebebin olmadığını söylerken koalisyonun 89 milletvekili olduğunu ve seçimlerin 2018’de yapılacağını vurguladı.

  

Yorumlar