Duyuru

Mustafa: Durum, Önlemlerin Alınmasını Gerektiryor

Kosova Haberleri

  /   350   /   15 Aralık 2015, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  

Gündemde yer alan diğer konuların da görüşülmesi amacıyla şu saatlerde devam eden Meclis oturumunda Başbakan İsa Mustafa konuştu.


Mustafa, muhalefeti suçlayarak, davranışının kabul edilemez olduğunu belirtti ve muhalefetin gerçek argümanlarını dinlemek istediğini ileri sürdü.


Mevcut durumun önlem alınmasını gerektirdiğini  de söyleyen Mustafa,  durumu  Meclis ve Kosova kurumlarından başka hiç kimsenin  düzeltemeyeceğini vurguladı.


Kosova Başbakanı, “Bu durum önlemlerin alınmasını gerektirmektedir. Bizden doğrusu Meclis, Hükümet ve diğer kurumlardan başka kimsenin bu durumu düzeltebileceğini görmüyorum. Bu durumda kurumların başarısız olduğunu söyleyemeyiz,  aslında duruma şiddet araçlarını kullanan muhalefet neden olmuştur” dedi.


Sorun boyutunun Meclisi aştığını da ifade eden Başbakan Mustafa,  şiddetin Meclis kurumu dışına da sıçradığını, oysa  hiç kimsenin Kosova Meclisini işgal etmesi hakkı olmadığını vurguladı.


Muhalefeti tartışmaya çağıran Başbakan, Sırp Belediyeler Birliği ve Karadağ ile sınır belirlenmesinin gerçek nedenler olmadığını  belirtti. Mustafa’ya göre, bu muhalefetin gerçek suçlamasını yansıtmamaktadır. 

  

Yorumlar