Duyuru

Thaçi: Anayasa Mahkemesi, Birliğin Kurulmasına İzin Veriyor

Kosova Haberleri

  /   391   /   10 Şubat 2016, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Sivil Toplum tarafından düzenlenen bir toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Hashim Thaçi,  Kosova’nın Sırbistan ve Karadağ ile varılan iki anlaşma konusunda konuştu. 

Thaçi, sivil toplumdan süreçlerin netlik kazanmasına katkısını sunmasını isteyerek, bu tartışmanın politikaların gelişmesi ve ülkenin uluslararası konumunun güçlenmesinde hayati önemden olduğunu vurguladı. 

Sırp Belediyeler Birliği ve Karadağ ile sınır belirlenmesi gibi iki anlaşma söz konusu olunca Thaçi, her iki anlaşmaya ülke yasalarıyla uyumlu bir şekilde varılacağını söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Thaçi, “Sırp Belediyeler Birliği söz konusu olunca Kosova Hükümeti bazı ilkelerin Anayasa ile uyumlu olmadığını değerlendiren Anayasa Mahkemesi kararına saygı gösterecektir. Fakat Mahkeme Birliğin kurulmasına izin veriyor. Bu karar hepimiz için bir yükümlülüktür” şeklinde konuştu. 

Thaçi, bu Birliğin kurulması fikrinin Ahtisari paketi dokümanından çıktığını da sözlerine ekledi. 

Karadağ ile sınır belirlenmesi anlaşmasını da açıklayan Thaçi,  Kosova’nın geçtiği tüm siyasi süreçlerle ilgili dokümanlar esasınca iyi niyet anlaşması olduğunu ileri sürdü.   

Yorumlar