Duyuru

Mustafa: İstifa Etmek Niyetim Yok

Kosova Haberleri

  /   273   /   18 Şubat 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Basın toplantısı düzenleyerek Başbakan Isa Mustafa, sakin protestolar için vatandaşlara teşekkür ederken istifa etmeyeceğini açıkladı.

Kosova’nın bağımsızlık yıldönümü nedeniyle Kosova’nın tüm vatandaşlarını kutlayan Başbakan Isa Mustafa,  “Büyük bir günü,  bağımsızlık gününüzü kutlamak istiyorum. Bu, ‘Zahir Pajaziti’ Meydanında kutlayanlar yanısıra protestoda da bulunanlar dahil, hepimiz için büyük bir gündür.” dedi.

Bağımsız olmaktan daha kıymetli bir şeyin olmadığını belirten Başbakan Mustafa, bu sekiz yıl içerisinde çok şeylerin yapıldığını,  Kosova Silahlı Kuvvetleri’ne dönüştürülecek Kosova Güvenlik Gücü’nün kurulduğunu belirtti.

 “111 ülke tarafından kabul edilmiş bir ülkeyiz, sembollerimiz var, devlet ve ulusal kimliğimiz var. Dünya karşısında kimliğimizi gösterirken bayramımızda devletimizin bayrağı ve armasını kullandık.” diyen Mustafa, egemenliği talep edenlerden de Kosova sembollerini taşımalarını beklediğini açıkladı.

Onların bugün söylediklerinin sadece dileklerini teşkil ettiğini kaydeden Mustafa, hükümetin sona erdiğini kimsenin ilan etme hakkı olmadığını ve bu Hükümet’in 10 Haziran 2018 tarihine kadar özenle görev süresini sürdüreceğini belirtti.

Muhalefetin talep etmesine karşın istifa etme niyetinde olmadığını açıklayan Mustafa, muhalefeti Meclis’e ve görüşmeye davet etti. 

Hükümet’in sarsılmaz olduğunu ifade eden Başbakan Mustafa, muhalefetin davasının daha baştan itibaren gerçek dışı ve sürdürülemez olduğunu ifade etti.

Kosova Demokratik Partisi ve Kosova Demokratik Birliği ve koalisyonun diğer partilerinin de seçmenlerini meydanlara davet edebileceğini ve orada yüzbinlerce vatandaşın bulunabileceğini ileri süren Mustafa, vatandaşların rasyonel olduklarını ve ilk sıraya devleti koyarak argümanlar talep ettikleri inancını ifade etti.  

Yorumlar