Duyuru

Thaçi: Farklı Bir Cumhurbaşkanı Olacağım

Kosova Haberleri

  /   408   /   03 Mart 2016, Perşembe

Kosova Haber
 Yazdır

  Yeni seçilen Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi Kosova’da farklı bir devlet başkanı olacağını vaat ediyor.

Cumhurbaşkanı görevine seçilmesi nedeniyle ‘Top Channel’-e verdiği demecinde Hashim Thaçi, Kosova siyasi liderlerinin siyasi gerginliği çözebilecekleri inancını dile getirdi.

Thaçi konuyla ilgili şöyle konuştu:
“Kosova siyasi liderlerine güveniyorum ve siyasi iradenin egemen olacağına inanıyorum. İleriye gitmek için ortak kabul edilir çözümün bulunması yönünde olumlu enerji hakim olacak.” 

Özel Mahkeme’nin kurulmasıyla ilgili beklentilerle ilgili bir soru üzerine Thaçi, Kosova olarak tüm gerekli süreçlerin tamamlandığını ve uluslararası camiaya karşı tüm yükümlülüklerin yerine getirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı olarak silahlı kuvvetlerin Baş Komutanı da olduğunu da belirten Thaçi, Kosova Güvenlik Gücü’nün Kosova Silahlı Kuvvetleri’ne en kısa zamanda dönüşmesi, barış ortaklığının başlaması ve beş yıllık cumhurbaşkanı görevi süresince Kosova’nın NATO-ya entegre olma çabasında bulunacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı görevine seçilmesiyle,  farklı bir cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Hashim Thaçi, bu göreve başlayacağı günün kendisi ve Kosova için de özel bir gün olacağını söyledi.  

Yorumlar