Duyuru

Jahjaga: İnadı Bırakın, Hukuk Devletin İmarı İçin Çalışın

Kosova Haberleri

  /   394   /   06 Mart 2016, Pazar

Kosova Haber
 Yazdır

  

Görevi tamamlanmakta olan Kosova Cuımhurbaşkanı Atifete Jahjaga, bu günün Kosova’nın kırılgan demokrasisini zorlamadan devletin imarı için birliği sembolize eden bir gün olduğunu ifade etti.


UÇK  Destanı onuruna düzenlenen manifestasyonda konuşan Jahjaga,  Kosova’nın tüm vatandaşlarının  özgürlüğü isteyen kadın ve erkeklerin  önünde saygıyla eğildiklerini belirtti.


Jahjaga, “Bugün birliği sembolize eden günüdür,  bu günde hassas demokrasi zorlanmadan her zamandan çok saygı, sevgi gereklidir. Bugün inadı bir kenara bırakarak adaletli devlet için çalışılması gereken gündür.  Bugün Kosova zamanıdır, bu dönüşü olmayan bir gerçektir ve Kosova Güvenlik Gücünün-KGG  Kosova Silahlı Kuvvetlerine  dönüşmesi zamanıdır” şeklinde konuştu.


KGG Komutanı General Rrahman Rama da bugün özgürlükte yaşamamız ve genç nesiller  için güvenli bir geleceğin sağlanması için büyük fedakarlıklarda bulunanların  saygıyla anılacağını söyledi.

Rama, şanlı geçmişten çıkan kimliğin imar edilmesi gerektiğini de belirterek, KGG’nün  uzmansal bir güç olduğunu ve vatandaşlara yardım sunmaya  hazır olduğunu vurguladı. 

  

Yorumlar