Duyuru

Mustafa: Sırp İddialarına Dayanarak Vatandaşlarımızın Tutuklanmaları Kabul Edilemez

Kosova Haberleri

  /   320   /   16 Mart 2016, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Hükümeti, Sırbistan’ın yakalama emri esasınca Kosova vatandaşlarının tutuklanmasının kabul edilmez olduğunu değerlendirmektedir.

Hükümet’in bugünkü toplantısında Kosova Güvenlik Gücü Bakanı-KGGB Haki Demolli, Makedon makamları tarafından Cuma günü KGGB yetkilisi ve eski UÇK mensubu Gafurr Dugolli’nin tutuklanmasından kabine üyelerini bilgilendirdi.

Bu olayla ilgili Hükümet’in tepki gösterdiğini açıklayan Başbakan Isa Mustafa, şimdi bunun çözülmesi gereken bir konu olarak kaldığını söyledi.

Kosova’nın halen INTERPOL üyesi olmadığına belirten Mustafa, adların yer aldığı listeye erişimde zorlukların olduğunu belirtti ve daha geçleri bu adların sürece dahil edilerek belli ülkelerin buna göre davrandıklarını açıkladı.

“Bu tür davranışların kabul edilmez olduğunu değerlendirmekteyiz.” diyen Başbakan Mustafa, Sırbistan’ın bu tür davranışlardan vazgeçmesi ve bu tür sorunların uluslararası düzenlemelerle çözülmesi çağrısında bulundu.

Vekaletten Dışişleri Bakanı görevini gerçekleştirmekte olan Petrit Selimi, KGGB yetkilisi Dugolli’nin tutuklanması olayı ile ilgili bugünlerde ülkemizin Üsküp Büyükelçisi Ylber Hysa ve Makedon makamlarıyla sürekli temaslarda bulunduğunu bildirdi.

Diyalog Bakanı Edita Tahiri ise bu olayla ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından bilgilendirildikten hemen sonra Avrupa Birliği’ne bir mektup yazdığını ve AB’nin Sırp tarafının aktardığı gibi olayın değerlendirilmesi için angaje olduklarını bildirdi.  

Yorumlar