Duyuru

Jahjaga: Vizeler Muafiyeti Şartı Yerine Getirlmeli

Kosova Haberleri

  /   312   /   16 Mart 2016, Çarşamba

Kosova Haber
 Yazdır

  Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, milletvekillerinin Kamu İhaleler Denetimi Kurumu üyelerini seçemedikleri nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını açıkladı.

Kosova vatandaşlarına vizeler serbestisinin verilmesi için Kamu İhaleler Denetimi Kurumu üyelerinin atanmalarının şartlardan birini teşkil ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ‘Facebook’ hesabından konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:  
“Kosova vatandaşları için vize serbestisinin şartlarından birini teşkil eden Kamu İhaleler Denetimi Kurumu üyelerini seçmeyi başaramayan milletvekillerinden hayal kırıklığı yaşadığımı net ve aleni bir şekilde ifade etmek istiyorum. Yerine getirmeyi taahhüt ettiğimiz kriterlerdeki Kosova’nın ilerleyişini değerlendirmek için Avrupa Birliği ekibinin ülkemize gelmesinin beklendiği bugünlerdeki bu iflas,  öncelikleri vatandaşların refahı olması gereken olanların dar çıkarları nedeniyle Kosova vatandaşlarını izolasyonda tutma tehlikesini yaratmaktadır.
Bu kriterin gecikmeksizin yerine getirilmesi amacıyla sorumlulukla üstlenmeleri ve çözüm bulmaları için Kosova kurumlarına Hükümet’e,  Meclis’e ve siyasi oluşumlara çağrıda bulunuyorum.”   

Yorumlar