Duyuru

Haradinaj: AAK-nın Vetëvendosje İçinde Erimesine Karşıyız

Kosova Haberleri

  /   359   /   12 Nisan 2016, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Geleceği için İttifak-AAK çoğunluklu Sırp Belediyeler Birliği’nin kurulması ve Karadağ ile Sınır Anlaşması’na karşı koyma yolculuğuna yalnız devam etmek için kararlı.

“Koha Ditore” gazetesine verdiği demecinde bu tür açıklamada bulunan Kosova Geleceği için İttifak-AAK Başkanı Ramush Haradinaj protestoların örgütlenmesinin, bir partinin iradesinin esiri olamayacağını ifade etti.

 Demecinde 25 Mart protestosunun iptal edilmesi itibariyle “Vetëvendosje” ile bir soğumanın mevcut olduğunu itiraf eden Haradinaj, ayrıca bundan sonraki işbirliği konusunda büyük görüş farklarının da belirdiğini söyledi.

“Koha Ditore” gazetesine verdiği demecinde Haradinaj olası erken seçimlerde liste taşıyıcısı bir partinin adayının, Hükümet’in başında ise diğer parti  adayının olması için  AAK-nın teklifte bulunduğunu  ve Vetëvendosje’ye bununla ilgili tercih yapmasının düştüğünü açıkladı.

Haradinaj’a göre AAK ana muhalefet partisi Vetëvendosje’nin teklifini kabul etmiş olsaydı Vetëvendosje içinde erimiş olurdu.

AAK lideri Haradinaj bu vesile ile başbakan olmasını artık ısrar etmediğini ve bu onun için önceliği teşkil etmediğini de sözlerine ekledi.  

Yorumlar