Duyuru

UNMIK başkanı Zannier: Yeniden düzenleme köklü olacak

Kosova Haberleri

  /   389   /   02 Şubat 2014, Pazar

 Yazdır

  

 


PRİŞTİNE, Kosova -- Yeni UNMIK başkanı Lamberto Zannier 25 Haziran Çarşamba günü yaptığı açıklamada, misyonun yeniden yapılanmasının örgütün yapısını kapsamlı şekilde değiştirecek oldukça köklü bir operasyon olacağını söyledi. Priştine'de basın toplantısı düzenleyen Zannier, "Yeniden yapılanma mevcut realitelere uygun olacaktır. Söz konusu realiteler arasında yeni bir AB polis ve yargı misyonu, EULEX'in görevlendirilmesi de yer alıyor.

Ayrı bir gelişmede Çarşamba günü, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey de ABD'li senatörlerin sorularına verdiği yanıtlarda benzer duyguları dile getirerek UNMIK'i "yine de önemli bir role sahip olacak daha küçük bir operasyon" olarak nitelendirdi.

Öte yandan Çarşamba günü, Kosova'daki Uluslararası Sivil Ofisi başkanı Pieter Feith bölgedeki bütün ülkelerin "mümkün olan en kısa sürede" Kosova'yı tanımalarını beklediğini söyledi. Feith Podgorica merkezli Karadağ radyo ve televizyonuna (RTCG) verdiği demeçte, "Bunun çok hızlı olmasını umut ediyoruz." dedi. Yetkili, Belgrad tanımayı dostça karşılamamasına karşın bunun bölgesel istikrara katkıda bulunacağını belirtti. (Shekulli - 26/06/08; UNMIK İnternet sitesi, Fonet, Beta, ABD Dışişleri Bakanlığı İnternet sitesi, RIA Novosti, Blic, ITAR-TASS, RTCG, Makfax, Net press - 25/06/08)

 

  

Yorumlar