Duyuru

Mustafa: Vizeler Serbestisi için Siyasi Karar Bekleniyor

Kosova Haberleri

  /   264   /   25 Nisan 2016, Pazartesi

Kosova Haber
 Yazdır

  Başbakan Isa Mustafa, vizeler serbestisi tarzıyla ilgili herhangi bir tutumun halen olmadığını söyledi.

Vizeler serbestisi ile ilgili değişik yazıların, değişik açıklamaların mevcut olduğunu iyi ama bunların resmi olmadığını ifade eden Başbakan Isa Mustafa, şimdi kesin olan teknik şartlar yanısıra tüm kriterler ve verilen sekiz kriterin yerine getirildiğini belirtti.

Üç hafta önce ülkemizi ziyaret eden komisyonun Brüksel’e rapor sunduğunu söyleyen Mustafa, bu komisyonun Kosova’nın bu kriterleri yerine getirdiğini saptadığını bildirdi. 

“Şimdi Komisyon’un bunu sürece dahil etmesi işi kalmıştır,  siyasi kararın alınması Avrupa Komisyonu’nun iradesine kalmış bir şeydir.” şeklinde konuşan Mustafa, bunun ne zaman yapılacağının halen bilinmediğini kaydetti.

“Avrupa Komisyonu ile görüşmeyi talep ettik ve onlarla irtibat halindeyiz.  Bu süreçle ilgili en kısa zamanda bilgilere sahip olma çabasında bulunacağız ve vatandaşlarımızın bu yıl vizesiz seyahat edebilmeleri için süreci hızlandırma uğraşısını veriyoruz. İyi ama karar vermek AB kurumlarına aittir.” dedi diğerleri arasında Başbakan Isa Mustafa.  

Yorumlar