Duyuru

Veseli: Kosova’nın Yatırımlara İhtiyacı Var

Kosova Haberleri

  /   374   /   26 Nisan 2016, Salı

Kosova Haber
 Yazdır

  Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli bugün Almanya’nın Nordrhein Westfalenbölgesinin Avrupa Konuları Komisyonu heyetini kabul etti. 

Alman parlamentocuları bu vesileyle Kosova’da siyasi gelişmelere, özellikle de yatırımlar şartları ve Kosova’nın bu alan için imar ettiği  yasal dayanağa ilgi gösterdi. 

Bölge ülkeleri arasında ekonomik işbirliğinin artması gereğine vurgu yapan Almanyalı konuklar Kosova’nın yabancı yatırımcılara, özellikle de  Alman yatırımcılara yaklaşımı ve ülkemizin sahip olduğu doğa zenginlikleriyle ilgilendiler. 

Almanya’nın Kosova’ya  tüm alanlarda şimdiye kadar  sunduğu destek için Alman heyetine teşekkür eden Meclis Başkanı Kadri Veseli,   resmi Berlin’in  gerek iç gerek te uluslararası sahnede  ülkemizin en güçlü destekçisinden  biri olduğun ifade etti. 

Kosova’nın  yabancı yatırımcılara ihtiyacı olduğunu da söyleyen Veseli,   Alman iş adamlarının ülkemizde daha fazla mevcut olmasının gereğine işaret etti. Veseli, Kosova kurumlarının  yabancı yatırımlar ve işletmeler için olumlu şartların sağlanmasında gerekli yasal değişikliklerin yapılmasında kararlı olduğunu da vurguladı. 

Meclis Başkanı Kadri Veseli, Alman heyetine Kosova’daki diğer siyasi gelişmelerden ve Avroatlantik süreçlerine katılımda kurumların  angajeliğinden bilgi verdi.   

Yorumlar