Duyuru

Muhalefet: Veseli’nin Meclis’e Dönme Çağrısı Ciddi Değil

Kosova Haberleri

  /   305   /   29 Nisan 2016, Cuma

Kosova Haber
 Yazdır

  Muhalefet partileri, ülkede siyasi krizin aşılmakta olduğunu ve krizin aşılmasına için muhalefet temsilcileriyle temaslar halinde olduklarına dair iktidar partilerin açıklamalarını yalanladılar.

Meclis’e geri dönme çağrılarına karşın muhalefet partileri, Meclis çalışmalarını boykot etmeyi sürdürüyorlar. Nisma’lı Bilall Sherifi konuyla ilgili ‘KosovaPress’-e  yaptığı açıklamada Meclis oturumlarını boykot etmeyi sürdüreceklerini bildirdi. Meclis Başkanı Kadri Veseli’nin Meclis’e geri dönme çağrılarını ise Sherifi ciddi bulmamakla birlikte yapılan çağrıların hatta krizi daha da derinleştirdiğini iddia etmektedir.

 Bilall Sherifi ayrıca Meclis Başkanı Kadri Veseli’nin muhalefet partileriyle temaslarda olduklarına dair evvelisi gün yaptığı açıklamalarını da yalanladı.

Diğer yandan Vetëvendosje Hareketi de tutumlarına sadık kalmayı sürdürüyor. Bu hareket Meclis oturumlarından el kaldırmış değil,  ancak katılımı görüşülen konulara bağlamış bulunuyor. 

Vetëvendosje hareketi sözcüsü Frashër Krasniqi de tüm muhalefet partileriyle görüşmelerin sürdürüldüğüne dair Meclis Başkanı Kadri Veseli’nin açıklamalarını yalanladı. Krasniqi bu vesile ile Veseli’nin açıklamalarına hiçbir şekilde itibar etmediklerini ve seçimler hariç iktidarla hiçbir konuda görüşmelerden yana olmadıklarını da açıkladı.  

Yorumlar